Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Meddici

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Comision_de_energia_atomica_de_los_Estados_Unidos West_Alton_(Misuri) Cicinnurus_respublica Condado_de_Harding_(Nuevo_México) Yolanda_Be_Cool Charles_Frederic_Petit Wario_Land_1 Zach_Blair Colin_Hanks Chromis_caudalis Al_fin_solos,_pero... Villotte-sur-Aire Comune Citibank_International_Plc Adamsburg Chebyshov Alcazar_de_Jerez Wesley_Weston_Jr. Villanuño_de_Valdavia Acer_(empresa) Vulcano_(planeta) WrestleMania_7 Concepción_Mendez_Cuesta Confederación_Nacional_Obrera_de_Cuba Vida_y_color Comunidad_de_vecinos Al_Corán Agustin_Sanchez_Quesada Constitucion_de_Apatzingan_(estación_de_Metrobús) Condado_de_Fézensac Willacoochee Colículo_inferior Vizcondado_de_la_Arboleda Congregacion_para_la_Doctrina_de_la_Fe Clorometilacion_de_Blanc Actinella_carnosa Al_Nassr Vaishnavas Clásico_de_los_Bastonazos Acequia Chthonius_jalzici Abies_parsonii Ahmad_Albar Alano_viii_de_rohan Volvo_Penta Vernalización World_Checkl._Bibliogr._Magnoliaceae Club_Atlético_Oberá Xfera_Móviles_SA AS_Nancy_Lorraine William_Paats_Martínez Aconitum_pyrenaicum Chateauneuf-d'Ille-et-Vilaine Volcán_Yucamani Abona

html map