Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pizza

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Jaime_del_Valle Leandro_Nicolas_Díaz Isla_de_Juan_Fernández Labastide-de-Lévis Koume Liga_Belga_de_Fútbol_Sala Jose_Tragó Iván_el_Terrible_(pelicula) Leptorrhynchos Lara_González_(gimnasta) La_Izquierda_Nacional LaTex2e Ley_de_boyle Lestards Kommando_Spezialkäfte Lago_Rara Lenguaje_de_descripción_de_pagina La_Masera Islas_volcán Jan_Baptist_Van_Helmont Kpalime Instituto_Sábato Kerkenes Jurisprudencia_Islámica Ley_de_Gobierno_Local_de_1888 Lalo_Malcolm La_última_tentacion_(álbum) Johann_Günther_Bach_(1653_1683) Lagua Largo_Novarro Keshtmand Ley_de_Herodes Krasnoflotski LS_Comae_Berenices L.Fisch. Jesus_Hernandez_Ubeda Kenjougo Lista_de_capitulos_de_Capitan_Flamingo Jose_Maria_Mainetti Juan_Gorlero Lago_dell'Angitola Literatura_en_tártaro Islas_Posesion La_Casa_Gremial_de_los_Carniceros_(Knochenhauer_Amtshaus)_de_Hildesheim Les_Bréviaires La_Paternal_(Buenos_Aires) José_Sanchez La_naturaleza_de_las_cosas Josie_(Everything's_Gonna_Be_Fine) Julio_Alpuy Leptorchis_elata Lioscincus Julián_Fernández Juan_Jose_Fernandez_Campero_de_Herrera Judión_de_la_Granja

html map