Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pizza

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Xin_qī_lóngzhū_Shenlóng_de_chuánshuō Abdula_Gül Valor_razonable Adidas_+Teamgeist_Berlin Abusir Witerico Albert_Paris_von_Gutersloh Alain_Bonnefoit Zanja_de_Alsina VoIP Condado_de_priego Addendum Concierto_StraBburg Cis_muriceus Vriesea_vasta Communist_Party_of_the_Soviet_Union Cinchona_lancifolia_var._vera Vaccinium_uliginosum_var_microphyllum Vall_d'Uixo Vaniot Viviana_Ireland_Cortes Chilpancingo Acuerdo_de_Benidorm Aiouea_lehmannii Acústica Cheverly_(Metro_de_Washington) Zona_de_Convergencia_Intertropical Vela_en_los_Juegos_Olimpicos_de_Sydney_2000 Cine_del_68 Abraham_Minero_Fernández Chrysolina_adzharica Valle_del_chota Coendou_prehensilis Cimicifuga_dahurica_var._tschonoskii Aegus_variegarus Wolfenhords Constitucion_del_Uruguay Vincent_Baron Comarcas_de_la_provincia_de_Almería Yuki,_el_Temerario Xavier_de_Montépin Clásico_RCN_2011 Cnicus_acaulos Wadih_Al_Safi Agnolotti Constitución_de_Guinea_Ecuatorial_de_1968 Victoria_Acosta Xavier_Fàbregas Construcciones_Gaitán Vilar_de_Ortelle,_Panton Yerba_vicha Virus Claudio_Verino Clorato_potasico Cilene_(luna)

html map